You Are Reading

Mas i el Procés i la Cup

Vaig votar JxSi i sabia que Mas era el seu candidat, tot i que no m'entusiasmava la idea, i perquè ja em pensava que la CUP no sumaria fàcilment. I és lògic i coherent.

El Procés definit com als actors que ens han portat fins aquí, podria ser: ERC, CIU, ANC, RAC1, ARA, Omnium,... però no CUP. A la CUP no se l'ha pogut/volgut sumar en aquest procés. La CUP no ha liderat ni donat suport a la major part d'actes i passos que s'han fet en aquest sentit (tret del fracàs del 9N). A la via catalana, anaben a encerclar la caixa, el sís crítics, etc... 

Després del nou 9N, els errors s'han multiplicat aplaçant eleccions, llistes i contrallistes, etc i fent una llista unitària però sense la CUP i al mateix temps sense fer campanya contra la CUP. Aquesta ha sigut el gran error de JxSi, que es va pensar que guanyaria i només necessitaria l'abstenció de la CUP i no va deixar clar, a molts dels seus potencials votants, que la CUP no era un JxS sense Mas.

És per això que trobem votants cuperos del 27s ara desepcionats, però el cert és que la CUP ho va deixar ben clar durant la campanya i que la majoría de votants estan contents. Ara el dilema de la CUP és emprenyar a uns o altres, no ho té fàcil, però espero que s'en surti el millor possible. M'agrada que existeixi una força política com la CUP i crec que és molt important pel país.

Però el Procés ens ha portat fins aquí. Amb molts errors, cert, però fins aquí i és molt més del què molts haguéssim pensat fa uns anys. Ara bé, no se si és suficient.

NO ENTENC PERQUÈ MAS NO S'APARTA

El què no entenc és per Mas no s'aparta. Entenc que té tot el dret i la legitimitat per a continuar volent la seva investidura i tal, però no entenc que un personatge suposadament tant egòlatra, egocèntric, llest, de drets etc... no vegi que renunciant ara, o almenys acceptant un segon plà, és una gran escapatòria a temps.

Si Mas s'aparta culpant la CUP, podría quedar com el gran màrtir. Estic segur que milers de tietes catalanes estan buscant un nou substitut del malograt Pujol i estaríen encantades de convertir a Mas en el nou gran mite del catalanisme benpensant.

Em costa d'entendre que algú tant llest i egocènctric no vegi com a millor la opció de quedar com a un heroi nacional a qui es feràn places, himnes i homenatges i prefereixi continuant liderant un procés molt incert (especialment després del 27s i que mostra que falta una majoría social indepe) i que més aviat pot acabar malament.

Encara entenc menys com una persona de dretes no veu que guanyarà molts més diners si ara ho deixa amb el prestigi de bon gestor intacta, que trobarà una porta giratòria fenomenal segur.

No, si al final resultarà que encara tindrà valors, compromís, etc... el molt cab... ;)
Comments for this entry

Leave your comment