You Are Reading

PERQUÈ VOTARÉ JUNTS PEL SI


Breu resum dels meus arguments per a votar Junts pel Si i no la CUP en aquestes pròximes eleccions.

UNA LLISTA CONSTITUENT EXCEPCIONAL

La llista de Junts pel Si és excepcional, generosa, històrica per la seva pluralitat i rellevància. És una llista ideal per a començar un procés constituent que necessita de moltes sensibilitats, diferent expertise, diferents ideologies, etc. De fet, la llista és ja la gran mostra de que es vol anar a fer un país no de dretes o d’esquerres, sinó un nou país amb les dretes i les esquerres, que és la única manera de fer un país nou en democràcia.

Si, segur que tothom troba que hi ha gent que no li agrada en aquesta llista, però és precisament per això que és una llista tant important. 

PLANIFICACIÓ

La CUP diu, farem una DUI, és la única manera, etc… Una via express, de xoc i radical a la independència incrementarà els costos de transacció i penso que ens farà perdre la tímidia majoria del si. Com més dur sigui el procés cap la independència, la ofensiva de Madrid, com més falta de planificació hi hagi, més difícil serà que ho aconseguim i que al referèndum final (perquè caldrà fer un referèndum final) aconseguim la majoria.

En aquesta sentit espero que Junts Pel Si hagin fet la feina que s’ha de fer. Que es tinguin claríssims tots els passos i escenaris i que hi hagi un conjunt d’assessors a l’altura del moment. Què farem amb la telefonia mòbil, la banca, les centrals nuclears, etc…?

Tinc els meus dubtes sobre si Junts pel Si ha fet prou esforços en aquest sentit, però espero que, com que Junqueras sempre deia que això era molt important tenir-ho en compte, ho hagi fet. Però el què sí que tinc clar, i ja em rectificareu si m’equivoco, és que la CUP no ha fet cap pla, estudi de viabilitat, etc. sobre el procés. No dic que la CUP no tingui gent competent, dic que no s’ha fet la feina que cal fer per a portar un procés com aquest endavant. 
RESPONSABILITAT
Algú dubte que la CUP donarà suport a la independència quan arribi el moment? Ui sí, nois, amb el què ha costat arribar fins aquí jo no vull votar el partit que segurament donarà suport a la independència. Jo vull votar al partit que la liderarà, que la ferà possible.

Quan l’endemà, el 28s, comencin les ofensives de l’Estat a nivell jurídic, econòmic, etc… i puguin un nivell més del què hem vist fins ara no serà la CUP a qui la gent mirarà per trobar solucions, la gent mirarà a Mas, Junqueras i Junts pel Si.

No hi ha Dossiers CUP, ni n’hi haurà. No seran dirigents de la CUP qui aniran a presó pel 9N. Ningú a Madrid parlar de fer el què sigui per a “petarse al Fernandez o al Baños”.

VALENTIA I GENEROSITAT

Hi ha moltes raons per votar la CUP, moltíssimes, sobretot demà d’haver aconseguit la independència. Però crec que un nou país no es construeix des del purisme ideològic. No dubto que la CUP donarà suport al procés, només faltaria, i també entenc que molta gent ideològicament d’esquerres, com jo, ens pot ser molt més tranquilitzador votar CUP.

Votar CUP és una aposta conservadora en aquest context, que et deixarà ideològicament tranquil: mai ningú et podrà acusar de corrupció, ni de 3%, ni de haver fet el joc a les dretes, etc… Però votar Junts pel Si és votar una llista dissenyada i pensada com el primer gran pas cap a un procés constituent.


Votant CUP donaràs suport a la independència, votant Junts Pel Si faràs la independència. 

Comments for this entry

Leave your comment