You Are Reading

ESPANYA PERD LA BATALLA DEL SOFT POWER

L'Estat Espanyol continua la seva ofensiva anti-catalanista. Aquest cop ha sortit el ministre Wert i ha dit que volia espanyolitzar els estudiants catalans a través de l'educació.

 Primer de tot, agraïr la honestedat, si parlem clar ens entendrem millor.

En segon lloc dir-li que el problema és que cada vegada més catalans no els importa deixa de ser espanyols. És a dir, l'increment d'independentistes mostra que Espanya està perdent la batalla pels hearts and minds (cors i ments) dels catalans (soft power, poder de persuassió, de ser un model a seguir voluntàriament per la gent) I intentar imposar-ho no ajudarà en cap cas.

 Hi ha diferents motius que poden explicar pq espanya ha perdut sex appeal: 

 TOLERÀNCIA I INTEGRACIÓ: - La grandíssima i mai prou valorada integració que s'ha fet a Catalunya amb els ciutadans que han arribat d'altres indrets de l'Estat ha estat un gran èxit. Per contra la manca de capacitat d'integració, sovint discriminació, d'Espanya a Catalunya.

VALORS: - Els valors tradicionals de por mis cojones, xuleria, autoritarisme (molt bascos també), els lazarillos, etc... no són els valors del seny i la rauxa, la cultura de l'esforç i el treball, de la petita empresa familiar, etc... que semblen molt més ben preparats per a un món global.

DIFERENTES PROJECTES: - Projecte il·lusionant, nou, de construcció, amb propostes obertes vs projecte de supervivència, involució o enquilosament, tancat a la constitució.

DIFERENTS REFERENTS: - Espanya vol ser una gran país imperial com els EUA o Gran Bretanya o França. Catalunya vol ser un petit país ric i progre com Hollanda, Suècia o fins i tot Suïssa.

 LES FORMES: - Només cal veure el Barça i el Reial Madrid, estirabots quasi racises, campanyes anti-catalanes, etc..

Cert que són generalitzacions, imatges, percepcions, però és que precisament això és el Soft Power. El què importa no és el què és realment sinó el què la gent pensa que és i totes aquestes percepcions actualment estàn reforçant la identitat Catalana vs la Espanyola

Comments for this entry

Leave your comment