You Are Reading

APUNTS D'ESTRATÈGIA INDEPENDENTISTA

Aquestes dies tenim debat com mai, aquí algunes reflexions estratègiques que crec que poden ser interessants tenir en compte.

 1- ESGOTAMENT DEL DISCURS DE L'ESPOLI ECONÒMIC PER A SUMAR MÉS INDEPENDENTISTES: L'argument,i la raó, de l'espoli espanyol de Catalunya ha fet molt per a sumar gent a les files de l'independentisme, però crec que ja està molt esgotat i que la gent que no és indepe li és igual aquest argument. Ara cal convèncer els reticents amb la viabilitat econòmica d'una Catalunya independent, que no és el mateix.

2- CONVÈNCER ALS FEDERALISTES QUE SI ES PERD EL REFERÈNDUM NO ESTAREM IGUAL, SINÓ QUE ESTAREM PITJOR QUE ARA. Algú pot pensar que si realment fem un referèndum ilegal i el perdem Espanya ens tractarà millor que ara? No, tornarem molt i molt enderrera interna i externament. Per tant, indecisos, un referèndum canvia les coses i fa inviable deixar-les com estàn ara, serà un tot o res. (Albert Rivera té raó en això)

3- DEMANEM FER UN REFERÈNDUM LEGAL A NIVELL DE TOT L'ESTAT ESPANYOL Segurament no voldràn ni fer això, però farà que molts espanyols no puguin continuar amb l'argument. Si per una cosa rara ho accepten voldràn canviar la pregunta, però amb això s'ha de ser inflexible. En tot cas el què m'interessa és que llavors de l'únic que hauríem de fer cas és de què han decidit els catalans i ja està.

4- ESPANYA SERÀ LA PRINCIPAL ENEMIGA D'UNA CATALUNYA INDEPENDENT Molts dels unionistes argumenten que Espanya vetarà a Catalunya a la UE, que li farà boicot comercial, que si empresonarà a Mas, etc... Els espanyolistes de Catalunya cal que s'adonguin que Espanya està dient que serà el seu principal enemic si es fan independents. Això és un bon argument per a quedarnos o per marxar? Catalunya no posarà una frontera amb Espanya, serà Espanya en tot cas que posarà una frontera amb Catalunya i que la voldrà fòra de la UE.

5- CIUTADANS DEL MÓN Tots tenim algun amic que ell diu que està per sobre dels nacionalismese i que ell vol ser un ciutadà del món i europeu i tal... Bé, cal recordar que viure en una Catalunya independent no està ni més ni menys en contradicció d'aquests ideals que viure a Espanya. I potser fins i tot, en molts casos, no serà que aquest falç no nacionalisme és un nacionalisme espanyol que "ja m'està bé"?

6- SENTIMENTS INTERESTATALS Hi ha una bona part de la població que té forts vincles emocionals i familiars amb Espanya, però estem a la globalització i també hi ha molts catalans que tenen vincles sentimentals amb equatorians, marroquins, francesos o pakistanesos. I no passa res, és globalització! Alguns familiars no ho podràn entendre, com no ho entenen ara ja, però auguro que la independència millorarà les relacions entre Cat i Esp.

 7- EUROPA El què s'ha de pensar és si Europa es pot permetre que Catalunya no en formi part i sigui una nova Noruega o Suïssa, i la resposta és no! Es moriràn per incabir a Catalunya tant per interès econòmic, com polític, com per raons de prestigi internacional. Sinó ja haurien fet fòra a Grecia no? Però a més a més, com s'exportaràn els tomàquets de Múrcia a la resta d'Europa? Corredor central que França no veu clar? Tardaràn anys a construir-lo!

8-BOICOT Catalunya ven a Espanya poc més del 40%, però dins d'aquest 40% també es compte el què es ven a Catalunya. A més a més, per exemple amb el cava, ja s'ha vist com malament els hi ha anat. Què faràn comprar Champagne molt car? Sidra? El fracassat cava extremeny? I ara el cava exporta a fòra més que mai. Ah, i els catalans també comprem a Espanya eh? Si hi hagués boicot l'impacte no crec que fós més del 20-30% i per un curt període de temps i seria un gran impuls de l'economia cap a mercats molt més emergents.

9- OTAN? ONU? EXÈRCIT? És curiós com ningú es fa aquestes preguntes. Recordo que al referèndum OTAN Catalunya va dir no, ara què hauríem de fer? Podem no tenir exèrcit els primers anys, però a la llarga se n'haurà de tenir per ser un país normal. El reconeixement internacional serà un problema per part de Xina i Rússia principalment, que són els mateixos que fan que la ONU actualment sigui tant poc important. No pas pels EUA, la majoria dels europeus, etc..

10- ESPANYA ENCARA NO PENSA AMB TOT ALLÒ QUE PERD SENSE CATALUNYA (O NO HO EXPRESA) Perdrà pes internacional, baixarà estatus dins la UE, ONU, FMI, davant dels creditos, balança comercial empitjorarà,... i si fa molt el burro amb Catalunya també perdrà prestigi democràtic, valors de progrés i modernor, etc...

11- UNA LIGA SENSE EL BARÇA Creieu que els francesos ens posaràn gaires problemes per a què el Barça jugués allà la lliga i així es convertís en la segona lliga més important del món per sobre de l'espanyola que segurament passaria a ser la cinquena d'Europa (com l'alemanya o menys)?

 Per tot això tant a Catalunya com a Espanya els interessa que hi hagi una independència amb acords. Si no hi ha acords, Catalunya no guanyarà tant amb la independència i Espanya hi perderà més!

Comments for this entry

Leave your comment