You Are Reading

WC d'home i de dones

De vegades el què sembla tant evident no ho és tant. Sembla evident que hi ha d'haver labavos públics de dones i d'homes, però quan li preguntes a algú per a què això ha de ser així, els arguments són ben diferents; la qual cosa mostra que potser no està tant clar ni és tant evident:


1- PRIVACITAT - la sexualitat, els tabus, etc... encara fan necessari que els homes i les dones quan es tracta d'un afer tant privat com anar al WC ho fagin en privat. Ben curiós aquest argument, sobretot si tenim en compte el fet de que les dones sovint hi van juntes, però crec que actualment aquesta raó té poc pes. És a dir, abans els WC públics eren realment públics, és a dir, no hi havia separació entre WCs, però actualment, que cada WC té el seu pròpi cubicle aquesta privacitat va lligada només a l'espai de rentamans que, francament, em sembla una part ben poc important.
Si descomptem els urinairs masculins, cada vegada més escassos, que sería la única justificació en aquest sentit. 
Aquest argument a més a més discrimina als col·lectius homosexuals ja que deu representar que les persones homosexuals no necessiten aquesta privacitat que se suposo necessària entre sexes.

2- TRADICIÓ - lligant amb l'argument anterior m'han dit que es fa per tradició, pq sempre s'ha fet així. Això no em sembla un argument, més aviat em sembla una explicació molt vàlida de pq actualment encara tant sovint (que no sempre) es fa aquesta distinció.

3 - HIGIENE - un altra argument recurrent especialment entre les dones és que els homes són més bruts alhora d'anar al WC. No tinc dades, però estic ben segur d'aquesta realitat. En aquest cas, estaríem parlant d'un cas de discriminació on s'etiqueta a tots els homes de guarros i a totes les dones de netes, que si bé es refrendada per l'experiència i l'estadística, dubto que sigui un argument gaire vàlid per a justificar la discriminació.

4 - RAPIDESA - també es pot justificar al contrari, que el què passa és que com les dones són estadísticament més lentes alhora d'anar al WC doncs els homes s'han creat els seus WC personals i han condemanat i discriminat a les dones a fer cues.

Actualment, i vistos els arguments potser tindria més sentit discriminar entre persones altes i baixes, alhora de dissenyar WC, sobretot els urinaris masculins o fer dos labavos separats, un per a afers ràpids (pixar) i un altre per a afers més lents (cagar) i així que els que només han de pixar no hagi de fer tanta cua...




Comments for this entry

Leave your comment