You Are Reading

SUBORNEM ALS ESCOCESOS

MHP Mas,

em dirigeixo a vostè en aquestes dates per fer-li arribar les meves inquietuds sobre Escòcia.

Entenc que la Generalitat vetlla pels interessos de Catalunya internacionalment, i convindrà amb mi que actualment no hi ha tema més estratègic, rellevant i transcendental pel futur de Catalunya que el referèndum d’Escòcia. És per això, que dono per suposat que els serveis secrets de la Generalitat estan en terreny escocès treballant pel Yes i que s’han realitzat discrets, però intensos, contactes diplomàtics a tots nivells que estan donant bons fruits; com veiem en les últimes enquestes.

Però penso que, després de la proposta desesperada del govern britànic oferint millores econòmiques a Escòcia, des de Catalunya cal reaccionar oferint una contraproposta amb incentius per a la independència dels escocesos. Ens hi juguem molt en aquest referèndum i els beneficis del Yes escocès bé valen uns esforços.

És per això que demano que contempli la possibilitat d’oferir aquest paquet de mesures als escocesos per a què votin Yes:

1- Barra lliure de tots escocès als pubs de Lloret durant 5 anys
2- Braveheart en cartellera als cinemes catalans durant 2 anys
3- Cedir el Messi al Celtic de Glasgow
4- Una panera de 5000 tones d’arròs del Delta, 2000 tones de pomes de Lleida i 3000 fuets de Vic

Finalment, el paquet d’incentius podria anar acompanyat de l’amenaça de regalar bitllets d’avió cap a Edimburg a tropes de trabucaires matiners o colles sardanistes armades de gralles i tenores.

Però no voldria acabar aquestes reflexions sense enviar també un missatge a la Sra Carme Forcadell de l’ANC i la societat civil en general. Pel procés català és molt més important un Yes a Escòcia que 100.000 persones de més o de menys a la V. Per això és urgent la creació d’un Verkami on tots els catalans poguessin fer donatius als escocesos i així podríem aconseguir una bossa important, de milions d’euros, que seria entregada als escocesos només sí guanya el Yes.

Això, podría anar acompanyat d'una intensa campanya per incentivar el consum desmesurat de whisky escocès o canviar les samarretes de cada diada per unes faldilles de llana, mesures que els escocesos segur que aprecieren.

Tot esforç és poc per a què guanyi el Yes!

Cordialment,

Roger Serra

Comments for this entry

Leave your comment